ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
-250 γρ. μπισκότα νταϊτζέστιβ
-120 γρ. βούτυρο λιωμένο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
-260 γρ. τυρί κρέμα
-50 γρ. ζάχαρη άχνη
-3 αβγά (κρόκοι και ασπράδια χωριστά)
-20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-10 γρ. κορν φλάουρ
-ξύσμα από λεμόνι
-χυμός από μισό λεμόνι
-180 γρ. γάλα πλήρες

Για τη βάση:
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλέθεις τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το λιωμένο βούτυρο με το μπισκότο και αδειάζεις το μείγμα σε φόρμα που ανοίγει, με διάμετρο 24 εκ. Πιέζεις με την παλάμη σου, ώστε η βάση να έχει παντού το ίδιο πάχος, και την ψήνεις στο φούρνο για 10 λεπτά.

Για την κρέμα:
Σε ένα μπολ ανακατεύεις το τυρί με την ζάχαρη και τους κρόκους. Ρίχνεις το αλεύρι ανακατεμένο με το κορν φλάουρ, το ξύσμα με το χυμό λεμονιού και τέλος, το γάλα,. Χτυπάς στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνεις στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζεις την κρέμα πάνω στη βάση και ψήνεις για 30 λεπτά. Βγάζεις το γλυκό από το φούρνο, περιμένεις να κρυώσει, ξεφορμάρεις και σερβίρεις. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΧΡΩΜΑ!!