ΠΑΡΦΕ ΜΕ ΚΑΦΕ

-80 γρ. ζάχαρη
-30 γρ. νερό
-3 κρόκοι αβγών 
-5 γρ. στιγμιαίος καφές σε σκόνη
-μισό φλ. κρύος εσπρέσο
-3 ασπράδια αβγών
-250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Σε μια κατσαρόλα βάζεις τη ζάχαρη με το νερό και την τοποθετείς στη φωτιά.Συγχρόνως χτυπάς τους κρόκους στο μίξερ.Όταν αρχίσει να δημιουργείται ένα παχύ σιρόπι, αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αδειάζεις σιγά σιγά μέσα στα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να φουσκώσει. Προσθέτεις το στιγμιαίο καφέ στον κρύο εσπρέσο και τον ρίχνεις στο μείγμα των αβγών,συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το χτύπημα.Χτυπάς και τα ασπράδια στο μίξερ, μέχρι να γίνουν μαρέγκα, και τα ενσωματώνεις στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Τέλος, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Αδειάζεις το μείγμα σε μια μικρή φόρμα για κέικ, το σκεπάζεις με μεμβράνη και το αφήνεις στην κατάψυξη αρκετές ώρες. Το βουτάς σε ζεστό νερό για να ξεφορμάρεις και σερβίρεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΧΡΩΜΑ!!