ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

-1 ρολό μοσχαρίσιου κρέατος (περίπου 2 κιλά), δεμένο με σπάγκο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
-1 ματσάκι θυμάρι
-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
-1/2 κιλό κρεμμυδάκια

1.Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2.Τοποθετείς το κρέας σε ένα ταψί και, με ένα μαχαίρι, δημιουργείς μικρές εσοχές, ώστε να βάλεις μέσα το σκόρδο και το θυμάρι. Στη συνέχεια ρίχνεις στην επιφάνεια του κρέατος λάδι, αλάτι και πιπέρι. Το βάζεις στο φούρνο, το αφήνεις να ψηθεί 30 λεπτά και το βγάζεις. Γυρνάς τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς, καλύπτεις το  ταψί με αλουμινόχαρτο και το αφήνεις να σιγοψηθεί ξανά για 4 ώρες.
3.Με το ζουμί που θα βγάλει το κρέας, αλείφεις την επιφάνειά του και προσθέτεις γύρω γύρω τις πατάτες και τα κρεμμύδια, τα οποία ανακατεύεις ώστε να καλυφθούν κι εκείνα από το ζωμό. Αμέσως μετά γυρνάς τη θερμοκρασία του φούρνου τους 160 βαθμούς και τα αφήνεις να ψηθούν όλα μαζί (χωρίς αλουμινόχαρτο αυτή τη φορά) για ακόμα μία ώρα, μέχρι να δημιουργηθεί μια ξεροψημένη κρούστα στην επιφάνεια του ρολού και οι πατάτες και τα κρεμμύδια να μαγειρευτούν στο εσωτερικό τους.
4.Σερβίρεις το κρέας σε λεπτά κομμάτια. Τα περισσότερα υγρά θα έχουν πλέον αποροφηθεί από τα λαχανικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΧΡΩΜΑ!!