ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6 . 5-6 ώριμες σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι Primo Gusto . 6 λιαστές ντομάτες λαδιού . 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο . 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα . 1 κουταλίτσα ζάχαρη. 2 κουταλιές ξίδι . 1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό . 1 κ. ρίγανη . 1/2 μικρό φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο . αλάτι . πιπέρι . 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά).
Τι κάνουμε
-Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε την πάπρικα, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες σε χοντρά κομμάτια, τη ζάχαρη, το ξίδι και αλατοπιπερώνουμε.
-Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα (30 λεπτά περίπου) και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
-Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βασιλικό και τη ρίγανη.
-Βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, το σουρώνουμε και το σερβίρουμε περιχυμένο με τη σάλτσα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6 . 5-6 ώριμες σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι Primo Gusto . 6 λιαστές ντομάτες λαδιού . 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο . 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα . 1 κουταλίτσα ζάχαρη. 2 κουταλιές ξίδι . 1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό . 1 κ. ρίγανη . 1/2 μικρό φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο . αλάτι . πιπέρι . 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά).
Τι κάνουμε
-Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε την πάπρικα, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες σε χοντρά κομμάτια, τη ζάχαρη, το ξίδι και αλατοπιπερώνουμε.
-Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα (30 λεπτά περίπου) και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
-Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βασιλικό και τη ρίγανη.
-Βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, το σουρώνουμε και το σερβίρουμε περιχυμένο με τη σάλτσα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.