ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6 . 5-6 ώριμες σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι Primo Gusto . 6 λιαστές ντομάτες λαδιού . 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο . 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα . 1 κουταλίτσα ζάχαρη. 2 κουταλιές ξίδι . 1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό . 1 κ. ρίγανη . 1/2 μικρό φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο . αλάτι . πιπέρι . 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά).


Τι κάνουμε

-Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε την πάπρικα, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες σε χοντρά κομμάτια, τη ζάχαρη, το ξίδι και αλατοπιπερώνουμε.
-Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα (30 λεπτά περίπου) και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
-Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βασιλικό και τη ρίγανη.
-Βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, το σουρώνουμε και το σερβίρουμε περιχυμένο με τη σάλτσα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΧΡΩΜΑ!!